På vej til en lettere og sjovere hverdag

Jeg har nu gennem de sidste 9 måneder smidt rigtigt mange kilo og flere og flere er begyndt at komme og spørge til hvordan jeg har gjort det – typisk fordi de gerne selv vil tabe sig eller kender nogen der gerne vil. Derfor har jeg besluttet lige at lave et kort indlæg med tips til at komme i gang.

Livet bliver meget lettere og sjovere, når man ikke har en masse overvægt at slæbe rundt på. Der er ikke nogen let vej til at tabe sig. Man skal lave om på sit liv, men på sin vis er det simpelt for det handler i bund og grund om at indtage færre kalorier end man forbrænder. En normal voksen person forbrænder ca. 2000 kcal om dagen. Jeg er dog godt klar over at helt så lige til er det nok ikke for rigtigt mange. Der er jo en grund til at man er nået ud i den situation hvor man ikke længere kan bunde. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for at hovedet er 120% klar til den opgave man står overfor.

Jeg synes faktisk ikke jeg har manglet motivationen på noget tidspunkt, men jeg har også set resultater relativt hurtigt så det hjælper også på det. Jeg har bare været 120% klar til at NU skulle det være og det er nok det allervigtigste.

Mine hovedråd handler om at skrive op hvad jeg spiser (eks. på madlog.dk som jeg har fundet RIGTIGT lærerigt), derudover så få gang i noget motion. Start i det små. Hvis det handler om at man gå 100 meter så skal man nøjes med det og så stille og roligt trappe op. Det er rigtig vigtigt at få protein nok (1 gram protein pr. kg man vejer) hver dag. Protein fås i magert kød (kylling, kalkun, oksekød, tun), fedtfattige mælkeprodukter og æg. Min verden nu er at jeg lever på en diæt omkring 1500 kalorier om dagen, træner 5-6 timer om ugen (gerne noget forskelligt så jeg ikke løber sur i det og begynder at kede mig). Derfor træner jeg i et træningscenter, cykler på min nye racercykel, svømmer lidt en gang i mellem og så løber jeg. Specielt cykling og svømning er godt når man er stor fordi man ikke belaster kroppen nær så hårdt som ved eks. løb. Der findes også meget god hjælp/inspiration på nettet – bla. iform.dk. Flere links er også at finde her på 720.dk.

Det er meget naturligt at det er et følsomt emne at snakke om overvægt, men vid at du ikke er alene. Over halvdelen af den danske befolkning er overvægtige.
Sådan har jeg også selv haft det, men det at erkende problemet og være åben omkring det har hjulpet mig rigtig meget. Stort set alle mennesker jeg har mødt på min vej har rost mig for at gøre noget ved problemerne og for at være åben omkring de gode og mindre gode ting på min vej. Jeg har oplevet opbakning fra stort set alle og når man så begynder at se resultater så stiger selvværdet også i takt med at kiloene forsvinder. Den største ændring er helt klart sket oppe i hovedet – ikke i maven 🙂

Det er både de hårdeste 9 måneder i mit liv og de bedste…

Jeg håber I kan bruge informationerne og hvis du har spørgsmål så bare skyd løs.
Så vil jeg prøve at svare så godt jeg kan 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *