10 ting du ikke vidste om at tabe sig

“10 ting du ikke vidste om at tabe sig” er en udsendelse på DR som jeg lige har set og den var rigtig spændende. Desværre er ikke muligt at se den på DRs hjemmeside, men jeg vil prøve at give nogle af rådene fra udsendelsen videre her.

Vi bliver dagligt bombarderet med råd om nye diæter og de sidste nye slankekure, og vi læser om den helt rigtige kost, der får kiloene til at rasle af. Hvert år forsøger millioner af mennesker at tabe sig, men mange har gjort den erfaring, at det er nemt nok at tabe et par kilo. Det svære er at holde vægten (det kommer næppe som den store overraskelse).

På baggrund af den nyeste videnskabelige forskning er her nogle gode råd til et varigt vægttab, der viser, at selv minimale ændringer i daglig adfærd kan give resultater.

  • Man må aldrig springe et måltid over (spis gerne 3 hovedmåltider samt 3 mellemmåltider om dagen for derved at undgå at gå “sukkerkold” og spise noget kroppen ikke har godt af).
  • Væn dig til at spise af en mindre tallerken.
  • Tæl kalorier (f.eks. ved hjælp af madlog.dk).
  • Suppe giver en længere mæthedsfornemmelse.
  • Proteiner holder sultfornemmelsen væk i længere tid.
  • Magre mælkeprodukter gør at man optager mindre fedt i kroppen
  • Når du træner forbrænder du x antal kalorier, men fordi kroppen bruger kroppens kulhydratlager når man træner er kroppen tvunget til at bruge af fedt lageret når man er færdig med træningen imens kulhydrat lageret genopbygges. Dette kan tager op til 22 timer. Det betyder at kroppen fortsætter med at forbrænde kalorier efter træningen (ja, selv mens du sover)…
    Forskning viser at man forbrænder ca. 30% ekstra kalorier dagen efter man har trænet 😉

Jeg har fundet udsendelse på nettet (dog uden danske undertekster), men den kan ses her: http://fliiby.com/file/1069637/13daa9zfwc4.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *