5:2 – Den første uge

Det var så den første uge på 5:2 kuren.
De 5 dage var jo helt som de plejer at være, så dem vil jeg ikke skrive meget om. De to vigtige dage er jo fastedagene. Hvordan er det gået. Jeg har valgt at faste mandag og torsdag for at se hvordan kroppen reagerer på det med faste. På sigt tror jeg dog ikke jeg vil køre 2 faste dage, men kun 1. Jeg skal ikke tabe mig, så min indgangsvinkel handler mere om sundhed og udrensning i kroppen.

Det er i hvert fald det jeg håber at få ud af mit projekt.

Fastedag 1

Første dag var i mandags. Jeg havde fået det planlagt sådan at jeg skulle have lavet en BodyAge test kl. 10 og inden da skulle jeg alligevel faste, så det faldt egentlig godt i hak med starten på 5:2. Jeg mærkede egentlig ikke den store sult før efter testen var færdig omkring kl. 11.30. Jeg tror meget det handler om at hovedet er indstillet på fasten og det var mit hoved. Jeg havde spist sidste måltid dagen forinden kl. 21.30 og da jeg gerne vil have at der går 12 timer inden jeg så spiser igen så passede det så meget godt med kl. 12. Til dagens første måltid lavede jeg en omelet af 2 æg og 50 gram soyabønner. Det smagte dejligt og jeg var mæt bagefter.

Sjovt nok så oplevede jeg en større sult efter jeg havde fået noget at spise. Jeg tror kroppen fandt ud af at den var i underskud og ville gerne have mere. Det gik dog væk igen.

Omkring kl. 15-15.30 begyndte der at komme noget “krise”. Jeg havde MEGET lyst til at gå ud og tage noget at spise. Jeg tog mig selv i at være ved at gøre det et par gange, men jeg spiste ikke noget. Denne “krise” oplever jeg dog også til dagligt hvor jeg får mad, så derfor kendte jeg det godt.

Aftensmaden bestod af suppe med blomkålsris og kylling. Jeg var dejlig mæt bagefter og det holdt resten af dagen.

Natten gik også fint og jeg sov helt planmæssigt uden at vågne.

Fastedag 2

Min anden fastedag er en almindelig arbejdsdag som jeg skal have til at gå. Jeg har ikke været specielt sulten her til morgen (måske det igen er fordi hovedet er klar over at der ikke kommer noget – jeg ved det ikke).

Jeg har lagt mærke til at jeg nok drikker mere end normalt på fastedagene. Jeg erstatter nok ubevidst noget mad med vand som jo så også fylder i maven.

Jeg lavede igen en omelet som på min første fastedag og den blev spist til frokost…

Jeg havde ikke de store problemer i løbet af dagen. For at holde mig beskæftiget havde jeg meldt mig til min første yoga time og så var der aftensmad bagefter. Det faldt også på et tørt sted 🙂

Da kl. var 21.30 kunne jeg igen spise normalt og der spiste jeg lidt normal sen aftensmåltid (Skyr med frugt, nødder og rosiner).

Jeg synes ikke jeg har mærket de store ændringer på kroppen. Ikke mere træt eller noget i den dur. Jeg må se hvad der sker i næste uge.

5:2

vm-halvmaraton-2014I lørdags løb jeg mit 3. halvmarathon ifm VM i Halvmarathon i København. Det var en superfed oplevelse med alle de glade løbere og alle de mange tilskuere. Det må jeg prøve igen. Jeg havde et super fint løb. Vejret var perfekt og motivationen var høj. Dagen startede dog ikke helt optimal da jeg på vej hen til startområdet mistede mine høretelefoner, men jeg kunne jo ikke gøre noget ved det, så jeg valgte at bruge det positivt at jeg nu kunne høre alt og nyde stemningen hele vejen.
Tiden var sådan set okay. Jeg havde forventet en tid omkring 1.56 og tiden blev 1.58. Det er godkendt, men jeg kan også mærke at jeg gerne vil løbe endnu hurtigere. Jeg vil slå min personlige rekord på 1.52.52.I dag starter jeg på et nyt kapitel i mit liv. Jeg har besluttet mig for at begynde på 5:2 kuren og i dag er første fastedag.

For dem som ikke kender 5:2 kuren så handler det i bund og grund om at man 2 dage om ugen faster og de andre fem dage spiser normalt. På fastedagene får man dog noget at spise. Som kvinde indtager man 500 kcal og som mand 600 kcal.

Hvis du vil vide mere om kuren findes der en masse på nettet.
Du kan også se en video her: http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms

Jeg vil prøve at fortælle her på siden om hvordan det går med kuren. Hvad jeg oplever , hvordan jeg har det osv.
Jeg har også besluttet mig for at jeg i dag skal have lavet en BodyAge test. Mere om det senere.
Ha’ en fantastisk dag og kør forsigtigt – det er vist rimelig tåget udenfor…

Løb – motivation

Hej igen…

Jeg håber du har læst mit indlæg om at komme i gang med at løbe. Jeg har selv været i gang i ca. et års tid på nuværende tidspunkt. Jeg startede ud med at jeg bare prøvede mig lidt frem på løbebåndet i fitnesscenteret og i første forsøg kunne jeg løbe 20 min. uden pause. Jeg havde dog trænet i en periode inden da så kondien ikke var helt hen i vejret. Stille og roligt prøved jeg at løbe lidt hver gang jeg alligevel var ude og træne i centeret og turene blev længere og længere. Jeg kom også udendørs og løbe og det er jo en herlig ting når solen skinner 🙂

Jeg må dog indrømme at jeg også har brug for motivation fra tid til anden og det kan man gøre på mange forskellige måder. Jeg har fundet 2 vigtige elementer i min motivation og det er…

 • Udstyret skal være i orden
 • Jeg skal have et mål med min træning

I starten var løbetræningen blot et af elementerne i min træning, som består af cykling, løb, svømning, gåture og styrketræning.
I 2012 gik meget af min træning som forberedelse til mit første motionscykelløb. Jeg havde besluttet mig for at køre 65km ruten ved Fyen Rundt 2012 (og det gennemførte jeg i fin stil – suste endda op af Vissenbjerg bakken hvor mange måtte af og trække *hehe*).

I starten af januar 2013 besluttede jeg mig for et nyt mål. Jeg vil gennemføre mit første halvmaraton d. 9. juni 2013 i Aarhus. I den forbindelse havde jeg allieret mig med en personlig træner som hjalp mig med et træningsprogram. Det kørte rigtig fint og jeg kunne godt mærke at jeg rent løbemæssigt kunne mere og mere.
Inden jeg gik i gang med min personlige træner var min løbetræning meget tilfældig – nogen gange løb jeg 6 km andre gange 10 eller 14. Det var lidt som vinden blæste.
Med min personlige træner blev det en anden historie. Jeg fik fået sat min træning i skema og begyndte med intervaltræning. Det var rigtig godt og jeg kunne virkelig mærke fremgangen i min træning. Jeg fik også mere ro på med henblik på at kunne nå mit mål. Og den 9. juni 2013 i Aarhus var det så gametime 😉

Jeg løb og gennemførte mit første halvmarathon i tiden 2 timer og 1 minut. Det er jeg mega stolt af. Det kunne da have været fedt at komme under de to timer, men så måtte jeg jo prøve igen.
Det gjorde jeg så. Denne gang var det HCA Halvmarathon i Odense og her løb jeg i ny PR og et godt stykke under de to timer, nemlig 1 time og 52 minutter 🙂

Så at have et mål med træningen er i hvert fald rigtig vigtigt for mig.

Senere vil jeg fortælle lidt om det udstyr jeg bruger i min træning… 🙂

Løb – en nem måde at få motion på

Jeg er nu gået fra at veje 121+ kg til at være normalvægtig. Det har jeg gjort hovedsageligt ved hjælp af kost, men jeg har også genfundet glæden ved motion. Jeg elsker og cykle og jeg har nu også kastet mig over løb. Det havde jeg aldrig nogensinde troet jeg skulle gøre frivilligt 🙂
Men det er faktisk en rigtig dejlig og nem form for motion. Løb kan nemlig foretages alle steder og kræver ikke alverden udstyr. I bund og grund kan du klare det med et par fornuftnige løbesko, et par bukser og en bluse. Alle dele fås i mange forskellige prisklasser. Man kan sagtens vælge de kendte mærker som Nike, Adidas, Craft osv.
Det kan i nogen tilfælde være fornuftigt nok fordi der er forskel på kvalitet, MEN hvis man blot ønsker at komme i gang og se om løb er noget man har lyst til at gå videre med så har jeg fundet ud af at Stadium har deres eget mærke SOC som er fint tøj og udstyr til en billig penge. Det har jeg selv købt til at komme i gang med at løbe og jeg startede bare med nogle tights og nogle bluser. Derefter købte jeg så et par sko fra Adidas fordi jeg fandt et godt tilbud (også i Stadium).

Når man skal i gang med at løbe så er det vigtigt at lægge forsigtigt ud. Kroppen skal vendes til at løbe og du vil opleve at din kondition sagtens kan komme hurtigere end kroppen kan følge med. Derfor er det vigtigt at have et program at starte ud med.

 • Start med at komme ud og løbe 3 gange om ugen
 • Find et program der indeholder intervaltræning.
  Intervaltræning hvor du løber lidt og går lidt og det gør man så x antal gange og over tid så bliver intervallerne længere og længere.
 • Løb hver 2. dag. Dagene ind i mellem kan bruges til anden træning hvis man ønsker det.

Undskyldninger er der nok af

Kender du det? Der er altid en udskyldning for ikke at træne. Her er nogle af dem

 • Jeg har ikke tid til at træne
 • Det er så hårdt at løbe
 • Det regner
 • Jeg får vabler
 • Jeg får sidestik
 • Jeg får mavekneb
 • Jeg kan ikke få børnene passet

Lyder det bekendt?
Her er et par tip der måske kan afhjælpe lidt

 • Skriv træning ind i din kalender. Den er lige så vigtig som et møde med en kunde eller lign.
 • Hvis det er for hårdt at løbe så sæt farten ned. Det er ikke så vigtigt hvor hurtigt du løber, men mere AT DU LØBER. Farten skal nok komme hen af vejen.
 • Hvis vejret ikke lige er til udendørs løb så brug invester i et løbe-regnjakke du kan ånde i eller brug løbebåndet i træningscenteret. Jeg er ikke selv god til at løbe hvis vejret er dårligt, men så lægger jeg bare træningen i mit fitnesscenter og så får jeg alligevel klaret ærterne 🙂
 • Vabler kan skyldes at skoen er for lille eller for stor så prøv at få tjekket om skoen passer.
 • Sidestik kan forekomme når du har spist for tæt på din løbetur eller hvis du har lagt for hårdt ud.
 • Børn er ikke nogen hindring for at træne. Tag dem med. De vil elske det. Jeg har selv gjort det at jeg har taget løbetøjet på og så har min datter cyklet ved siden af. Enten så får vi os en god snak eller også så synger hun for mig og vi får begge to rørt os. Super dejligt og kan varmt anbefales.

Jeg håber du har fået lidt inspiration til at komme i gang med at løbe. Senere vil jeg skrive lidt mere om hvad jeg selv bruger af udstyr når jeg løber. Det er nemlig med til at holde min motivation oppe, hvilket jo også er vigtigt…

God løbetur 😉

10 ting du ikke vidste om at tabe sig

“10 ting du ikke vidste om at tabe sig” er en udsendelse på DR som jeg lige har set og den var rigtig spændende. Desværre er ikke muligt at se den på DRs hjemmeside, men jeg vil prøve at give nogle af rådene fra udsendelsen videre her.

Vi bliver dagligt bombarderet med råd om nye diæter og de sidste nye slankekure, og vi læser om den helt rigtige kost, der får kiloene til at rasle af. Hvert år forsøger millioner af mennesker at tabe sig, men mange har gjort den erfaring, at det er nemt nok at tabe et par kilo. Det svære er at holde vægten (det kommer næppe som den store overraskelse).

På baggrund af den nyeste videnskabelige forskning er her nogle gode råd til et varigt vægttab, der viser, at selv minimale ændringer i daglig adfærd kan give resultater.

 • Man må aldrig springe et måltid over (spis gerne 3 hovedmåltider samt 3 mellemmåltider om dagen for derved at undgå at gå “sukkerkold” og spise noget kroppen ikke har godt af).
 • Væn dig til at spise af en mindre tallerken.
 • Tæl kalorier (f.eks. ved hjælp af madlog.dk).
 • Suppe giver en længere mæthedsfornemmelse.
 • Proteiner holder sultfornemmelsen væk i længere tid.
 • Magre mælkeprodukter gør at man optager mindre fedt i kroppen
 • Når du træner forbrænder du x antal kalorier, men fordi kroppen bruger kroppens kulhydratlager når man træner er kroppen tvunget til at bruge af fedt lageret når man er færdig med træningen imens kulhydrat lageret genopbygges. Dette kan tager op til 22 timer. Det betyder at kroppen fortsætter med at forbrænde kalorier efter træningen (ja, selv mens du sover)…
  Forskning viser at man forbrænder ca. 30% ekstra kalorier dagen efter man har trænet 😉

Jeg har fundet udsendelse på nettet (dog uden danske undertekster), men den kan ses her: http://fliiby.com/file/1069637/13daa9zfwc4.html

På vej til en lettere og sjovere hverdag

Jeg har nu gennem de sidste 9 måneder smidt rigtigt mange kilo og flere og flere er begyndt at komme og spørge til hvordan jeg har gjort det – typisk fordi de gerne selv vil tabe sig eller kender nogen der gerne vil. Derfor har jeg besluttet lige at lave et kort indlæg med tips til at komme i gang.

Livet bliver meget lettere og sjovere, når man ikke har en masse overvægt at slæbe rundt på. Der er ikke nogen let vej til at tabe sig. Man skal lave om på sit liv, men på sin vis er det simpelt for det handler i bund og grund om at indtage færre kalorier end man forbrænder. En normal voksen person forbrænder ca. 2000 kcal om dagen. Jeg er dog godt klar over at helt så lige til er det nok ikke for rigtigt mange. Der er jo en grund til at man er nået ud i den situation hvor man ikke længere kan bunde. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for at hovedet er 120% klar til den opgave man står overfor.

Jeg synes faktisk ikke jeg har manglet motivationen på noget tidspunkt, men jeg har også set resultater relativt hurtigt så det hjælper også på det. Jeg har bare været 120% klar til at NU skulle det være og det er nok det allervigtigste.

Mine hovedråd handler om at skrive op hvad jeg spiser (eks. på madlog.dk som jeg har fundet RIGTIGT lærerigt), derudover så få gang i noget motion. Start i det små. Hvis det handler om at man gå 100 meter så skal man nøjes med det og så stille og roligt trappe op. Det er rigtig vigtigt at få protein nok (1 gram protein pr. kg man vejer) hver dag. Protein fås i magert kød (kylling, kalkun, oksekød, tun), fedtfattige mælkeprodukter og æg. Min verden nu er at jeg lever på en diæt omkring 1500 kalorier om dagen, træner 5-6 timer om ugen (gerne noget forskelligt så jeg ikke løber sur i det og begynder at kede mig). Derfor træner jeg i et træningscenter, cykler på min nye racercykel, svømmer lidt en gang i mellem og så løber jeg. Specielt cykling og svømning er godt når man er stor fordi man ikke belaster kroppen nær så hårdt som ved eks. løb. Der findes også meget god hjælp/inspiration på nettet – bla. iform.dk. Flere links er også at finde her på 720.dk.

Det er meget naturligt at det er et følsomt emne at snakke om overvægt, men vid at du ikke er alene. Over halvdelen af den danske befolkning er overvægtige.
Sådan har jeg også selv haft det, men det at erkende problemet og være åben omkring det har hjulpet mig rigtig meget. Stort set alle mennesker jeg har mødt på min vej har rost mig for at gøre noget ved problemerne og for at være åben omkring de gode og mindre gode ting på min vej. Jeg har oplevet opbakning fra stort set alle og når man så begynder at se resultater så stiger selvværdet også i takt med at kiloene forsvinder. Den største ændring er helt klart sket oppe i hovedet – ikke i maven 🙂

Det er både de hårdeste 9 måneder i mit liv og de bedste…

Jeg håber I kan bruge informationerne og hvis du har spørgsmål så bare skyd løs.
Så vil jeg prøve at svare så godt jeg kan 🙂

Sund mad – nej tak!

Efter en periode med en væsentlig sundere levestil end tidligere er jeg stødt på et lidt forunderligt fænomen, som jeg faktisk ikke helt forstår.
Det handler om mange folk enten siger sund mad – nej tak eller direkte rynker på næsen af sund mad. Hvorfor egentlig? Det forstår jeg ikke…

Handler det om at folk er bange for at “gro kaninører”?
Handler det om at sund mad er kedeligt eller ikke smager af noget?
Eller noget helt tredje?

Jeg vil gerne høre din mening om emnet… kom frisk 😉

Fuldkorn

Godmorgen og godt nytår… 🙂

Jeg håber du er kommet godt ind i 2012 og at du ikke har alt for ondt i håret 😉
Hvis du gerne vil tabe dig så er det rigtig vigtigt at spise fuldkorn. Det viser undersøgelser.

Spis derfor:

 • Fuldkornspasta
 • Fuldkornsrugbrød
 • Brune ris
 • Havregryn eller mysli (dog ikke med en masse sukker)

Og undgå så vidt muligt:

 • Hvide hvedeboller
 • Alm. pasta
 • Alm. rugbrød
 • Polerede ris
 • Corn Flakes

BS & basserne

Jeg vil gerne slå et slag for programserien “BS og basserne” som har kørt på TV2.
Den er et tydeligt bevis på at det er aldrig for sent at ændre livsstil, blive sundere og komme i bedre form. Det har et hold drenge og et hold piger bevist og er nu kommet ind i forsvaret. Det er rigtig godt gået af dem.

Hvis du vil videre mere så kig forbi: http://bs.tv2.dk

Og husk…
“Et godt liv skal man kæmpe for” – citat BS Christiansen

Fup, fedt og flæskesteg

For nyligt er jeg stødt på en programserie på DR2/DR1 som hedder “Fup, fedt og flæskesteg” og den har været lidt af en øjenåbner. Det handler om 2 mænd som tager ud i verden og prøver at finde ud af om sundheden er som vi går og tror.

‘Fedt, fup og flæskesteg’ er navnet på en ny programserie på DR2 med både konfrontationer, tilståelser og afdækninger om fødevarer og sundhed – mikset med satire.
Lad det være sagt med det samme. ‘Fup, fedt og flæskesteg’ er en usædvanlig programserie, hvor interviews med forskere og eksperter, mikses med satire i en farvestrålende og visuel blanding.

Vi følger værten Thomas Breinholt og hans ven, chaufføren Kurt, på tur rundt i det danske madland.
Kurts livstilsproblemer Kurt er overvægtig, har haft en blodprop og begyndende gammelmandssukkersyge, men på trods af de alvorlige advarsler gider han ikke følge eksperternes frelste kostråd og æder stadigvæk alt det snolder, han vil – som Kurt selv udtrykker det.

– Jo mere der bliver prædiket sundhed for Kurt, desto mindre følger han det. Han køber discount og elsker alt usundt. I Kurts optik er jeg et cafe-latte-fjols, der er skinhellig og bedrevidende. Alligevel håber jeg, at rejsen kan ændre Kurts livsstil for hans egen og familiens skyld, siger Thomas Breinholt.

Men det er op ad bakke, når Thomas i løbet af seriens otte afsnit, forsøger at omvende Kurt til en sundere livsstil. Sammen tager de på en underholdende rejse igennem et stofområde om mad, madvaner, madfremstilling, mad-markedsføring, madforskning, kostråd og sundhed. Kurt bliver på rejsen ufrivillig testperson i forskellige videnskabelige undersøgelser.

Afdækkende journalistik Men der vil også være afdækkende journalistik, når Thomas Breinholt konfronterer fødevareproducenter med vildledende emballager, som eksempelvis vingummibamser, der reklamerer med at være “fat-free”, selvom vingummi normalt ikke indeholder fedt.
I hvert program bliver producenterne konfronteret med deres vildledende produkter, og det resulterer i, at en række produkter fremover bliver ændret og fremstår mere sandfærdige.

Du kan se de fleste af programmerne her: http://www.dr.dk/DR2/F/Fedt_Fup_Flaeskesteg
…  og jeg kan klart anbefale det 🙂