5:2 – Den første uge

Det var så den første uge på 5:2 kuren.
De 5 dage var jo helt som de plejer at være, så dem vil jeg ikke skrive meget om. De to vigtige dage er jo fastedagene. Hvordan er det gået. Jeg har valgt at faste mandag og torsdag for at se hvordan kroppen reagerer på det med faste. På sigt tror jeg dog ikke jeg vil køre 2 faste dage, men kun 1. Jeg skal ikke tabe mig, så min indgangsvinkel handler mere om sundhed og udrensning i kroppen.

Det er i hvert fald det jeg håber at få ud af mit projekt.

Fastedag 1

Første dag var i mandags. Jeg havde fået det planlagt sådan at jeg skulle have lavet en BodyAge test kl. 10 og inden da skulle jeg alligevel faste, så det faldt egentlig godt i hak med starten på 5:2. Jeg mærkede egentlig ikke den store sult før efter testen var færdig omkring kl. 11.30. Jeg tror meget det handler om at hovedet er indstillet på fasten og det var mit hoved. Jeg havde spist sidste måltid dagen forinden kl. 21.30 og da jeg gerne vil have at der går 12 timer inden jeg så spiser igen så passede det så meget godt med kl. 12. Til dagens første måltid lavede jeg en omelet af 2 æg og 50 gram soyabønner. Det smagte dejligt og jeg var mæt bagefter.

Sjovt nok så oplevede jeg en større sult efter jeg havde fået noget at spise. Jeg tror kroppen fandt ud af at den var i underskud og ville gerne have mere. Det gik dog væk igen.

Omkring kl. 15-15.30 begyndte der at komme noget “krise”. Jeg havde MEGET lyst til at gå ud og tage noget at spise. Jeg tog mig selv i at være ved at gøre det et par gange, men jeg spiste ikke noget. Denne “krise” oplever jeg dog også til dagligt hvor jeg får mad, så derfor kendte jeg det godt.

Aftensmaden bestod af suppe med blomkålsris og kylling. Jeg var dejlig mæt bagefter og det holdt resten af dagen.

Natten gik også fint og jeg sov helt planmæssigt uden at vågne.

Fastedag 2

Min anden fastedag er en almindelig arbejdsdag som jeg skal have til at gå. Jeg har ikke været specielt sulten her til morgen (måske det igen er fordi hovedet er klar over at der ikke kommer noget – jeg ved det ikke).

Jeg har lagt mærke til at jeg nok drikker mere end normalt på fastedagene. Jeg erstatter nok ubevidst noget mad med vand som jo så også fylder i maven.

Jeg lavede igen en omelet som på min første fastedag og den blev spist til frokost…

Jeg havde ikke de store problemer i løbet af dagen. For at holde mig beskæftiget havde jeg meldt mig til min første yoga time og så var der aftensmad bagefter. Det faldt også på et tørt sted 🙂

Da kl. var 21.30 kunne jeg igen spise normalt og der spiste jeg lidt normal sen aftensmåltid (Skyr med frugt, nødder og rosiner).

Jeg synes ikke jeg har mærket de store ændringer på kroppen. Ikke mere træt eller noget i den dur. Jeg må se hvad der sker i næste uge.

En tanke om “5:2 – Den første uge

  1. Har du overvejet en mere afbalanceret kost? Altså 7 dage om ugen hvor du spiser varieret og sundt? Det er MEGET lettere for kroppen at arbejde med!
    Derudover så husk at gå ihvertfald 10tusinde skridt om dagen! Jeg har selv en telefon som har indbygget skridttæller eller hent en APP og hold øje med hvor meget du får gået i løbet af en dag. Eventuelt køb et godt headset og hør en god lydbog eller musik og gå en god tur inden- og efter arbejde. Tro mig, dét giver resultater!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *